Terug naar nieuwsoverzicht

Waarom een lichtplan essentieel is bij betonnen structuren

Verlichting is een groot onderdeel bij het ontwerp van een woning. Het benadrukt de architectuur, creëert sfeer en zorgt dat u zich thuis voelt. Bij het (ver)bouwen van een woning wordt de verlichting vaak over het hoofd gezien. Het achteraf plaatsen van verlichting zorgt voor extra werkzaamheden en onnodige extra kosten. Zeker wanneer beton wordt gebruikt. Met het opstellen van een lichtplan voorkomt u werkzaamheden achteraf en bespaart u kosten. In dit blog leggen wij u uit waarom het belangrijk is om vooraf rekening te houden met de verlichting.

Een lichtplan voorkomt onnodige kosten

Het is fijn als het bouwproces van een nieuwe woning volledig volgens plan verloopt. Voor een goedlopend proces moeten de werkzaamheden op elkaar aansluiten. Verlichting wordt bij het ontwerp vaak over het hoofd gezien en het achteraf installeren kan daarmee veel onnodige kosten met zich mee brengen, vooral bij beton. Denk bijvoorbeeld aan frezen en het boren van nieuwe gaten. 

Met een persoonlijk lichtplan wordt vooraf gekeken naar de plaatsing van het licht. Daarbij wordt ook de soort verlichting gekozen, waardoor er rekening wordt gehouden met de juiste maten. Zo kunnen bouwdozen worden geïnstalleerd die snelle installatie garanderen en waardoor u niet voor onvoorziene kosten en werkzaamheden komt te staan.

De architect neemt het lichtplan mee in het ontwerp

Bij het ontwerpen van een woning wordt er snel gedacht aan architectuur. Kleuren, texturen en prachtige vormen die zorgen voor een unieke woning. Verlichting speelt hier ook een belangrijke rol in. Het benadrukt de architectuur en zorgt ervoor dat de sfeer perfect aansluit op de wensen.

Na het kiezen van de modellen en maten kan de architect het lichtplan meenemen in het ontwerp. Zo wordt er tijdens het bouwen rekening gehouden met de installatie van de verlichting en komt u niet voor verrassingen te staan.

Het vergemakkelijkt de werkzaamheden voor de installateur

Installateurs zijn afhankelijk van het ontwerp. Zijn er geen gaten geboord op de plekken waar verlichting moet komen? Dan zullen er eerst andere werkzaamheden moeten worden verricht. Denk aan het boren en frezen in beton. 

Bij het gieten van beton kunnen er vooraf inbouwdozen worden geplaatst, zodat de verlichting perfect in de betonnen structuur past. Dit zorgt dat het werk van de installateur makkelijker wordt.

Berla adviseert op het gebied van verlichting

Wilt u graag een eersteklas uitstraling door deskundig lichtadvies? Berla is al meer dan 90 jaar gespecialiseerd in verlichting. Wij helpen u graag met een persoonlijk lichtplan. Zo bent u zeker van de juiste sfeer in uw woning en kunt u latere complicaties voorkomen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Laatste nieuws

Verlichting Berla nu ook in showroom Amsterdam!

Sinds juni 2021 is een nieuwe showroom voor interieurprofessionals beschikbaar in Amsterdam. Deze s...

Lees meer

Verlichting met een hoge CRI waarde voor de juiste kleurweergave

Is het u wel eens opgevallen dat kleuren van objecten er anders uitzien in diverse omgevingen? Denk...

Lees meer

Waarom een lichtplan essentieel is bij betonnen structuren

Verlichting is een groot onderdeel bij het ontwerp van een woning. Het benadrukt de architectuur, c...

Lees meer

Veelgestelde vragen

Welke lampen heb ik nodig voor mijn situatie?
Dit is afhankelijk van uw situatie. Neem contact op met onze experts voor hulp bij de geschikte verlichting.
Kunnen jullie een lichtplan voor mij opstellen?
Dat kan zeker! Neem contact met ons op en wij helpen u graag.
Wat zijn de verzendkosten?
Dit is afhankelijk van het orderbedrag, het bestemmingsland en het soort producten. Neem contact op met de klantenservice voor de exacte verzendkosten.
Hoe lang duurt het voor mijn bestelling geleverd wordt?
Dit is afhankelijk van de meest actuele voorraad. Neem voor levertijden contact op met de klantenservice.
Ik heb niet de juiste producten ontvangen. Wat nu?
Neem contact op met de klantenservice, dan gaan we dit voor u oplossen!
Wat is de status van mijn bestelling?
De orderstatus van uw bestelling wordt verzonden via mail. Heeft u toch nog vragen? Neem dan contact op met de klantenservice.
Hoe kan ik een offerte aanvragen?
Dit kan via de klantenservice.
Krijg ik korting als ik meer verlichting afneem?
Voor projecten of grotere aantallen kunnen wij vaak een scherpe prijs maken. Neem contact op voor de mogelijkheden!
Wat is de garantietermijn op de verlichtingsproducten?
We hanteren een garantietermijn van twee jaar.
Wat gebeurt er als één van mijn lampen defect raakt?
Neem contact op met de klantenservice en dan gaan wij het voor u oplossen
Kan ik de bestelde artikelen ook door jullie laten monteren / installeren?
Wij verzorgen geen installaties. Wij kunnen u wel in contact brengen met een erkende installateur. Stuur een e-mail naar onze klantenservice en dan helpen wij u graag.
Ik heb een klacht, waar kan ik terecht?
Voor klachten kunt u terecht bij onze klantenservice. Stuur een mail naar verkoop@berla.nl of schrijf een brief naar het onderstaande adres: Berla bvt.a.v. afdeling klachten Hercules 85126 RK Gilze Onze medewerkers zullen de klacht bekijken en proberen naar ieders tevredenheid de klacht op te lossen. Na ontvangst van uw klacht ontvangt u van ons een bevestiging. Wij zullen uw klacht binnen 14 dagen na ontvangst beantwoorden. Mocht het meer tijd nodig hebben, dan wordt u hiervan op de hoogte gesteld.