Terug naar nieuwsoverzicht

Waarom een lichtplan essentieel is bij betonnen structuren

Verlichting is een groot onderdeel bij het ontwerp van een woning. Het benadrukt de architectuur, creëert sfeer en zorgt dat u zich thuis voelt. Bij het (ver)bouwen van een woning wordt de verlichting vaak over het hoofd gezien. Het achteraf plaatsen van verlichting zorgt voor extra werkzaamheden en onnodige extra kosten. Zeker wanneer beton wordt gebruikt. Met het opstellen van een lichtplan voorkomt u werkzaamheden achteraf en bespaart u kosten. In dit blog leggen wij u uit waarom het belangrijk is om vooraf rekening te houden met de verlichting.

Een lichtplan voorkomt onnodige kosten

Het is fijn als het bouwproces van een nieuwe woning volledig volgens plan verloopt. Voor een goedlopend proces moeten de werkzaamheden op elkaar aansluiten. Verlichting wordt bij het ontwerp vaak over het hoofd gezien en het achteraf installeren kan daarmee veel onnodige kosten met zich mee brengen, vooral bij beton. Denk bijvoorbeeld aan frezen en het boren van nieuwe gaten. 

Met een persoonlijk lichtplan wordt vooraf gekeken naar de plaatsing van het licht. Daarbij wordt ook de soort verlichting gekozen, waardoor er rekening wordt gehouden met de juiste maten. Zo kunnen bouwdozen worden geïnstalleerd die snelle installatie garanderen en waardoor u niet voor onvoorziene kosten en werkzaamheden komt te staan.

De architect neemt het lichtplan mee in het ontwerp

Bij het ontwerpen van een woning wordt er snel gedacht aan architectuur. Kleuren, texturen en prachtige vormen die zorgen voor een unieke woning. Verlichting speelt hier ook een belangrijke rol in. Het benadrukt de architectuur en zorgt ervoor dat de sfeer perfect aansluit op de wensen.

Na het kiezen van de modellen en maten kan de architect het lichtplan meenemen in het ontwerp. Zo wordt er tijdens het bouwen rekening gehouden met de installatie van de verlichting en komt u niet voor verrassingen te staan.

Het vergemakkelijkt de werkzaamheden voor de installateur

Installateurs zijn afhankelijk van het ontwerp. Zijn er geen gaten geboord op de plekken waar verlichting moet komen? Dan zullen er eerst andere werkzaamheden moeten worden verricht. Denk aan het boren en frezen in beton. 

Bij het gieten van beton kunnen er vooraf inbouwdozen worden geplaatst, zodat de verlichting perfect in de betonnen structuur past. Dit zorgt dat het werk van de installateur makkelijker wordt.

Berla adviseert op het gebied van verlichting

Wilt u graag een eersteklas uitstraling door deskundig lichtadvies? Berla is al meer dan 90 jaar gespecialiseerd in verlichting. Wij helpen u graag met een persoonlijk lichtplan. Zo bent u zeker van de juiste sfeer in uw woning en kunt u latere complicaties voorkomen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Laatste nieuws

Future Lighting

We hebben opwindend nieuws om met u te delen!Berla Lighting zal aanwezig zijn op de Future-Lighting...

Lees meer

Denk er niet te licht over. Gebruik een lichtplan van Berla

Een lichtplan helpt u aan de gewenste uitstraling. Bent u een woning aan het bouwen of verbouwen? D...

Lees meer

Lichtkleur en kleurtemperatuur, wat is het ?

Bent u op zoek naar verlichting voor uw woning of bedrijfspand? Dat kan een moeilijke taak zijn. Er...

Lees meer