sinds 1930

Het familiebedrijf dat van verfijnde verlichting haar levenswerk heeft gemaakt

Berla maakt een interieur en de wereld een stukje mooier

De wereld mooier maken. Dat is het doel van de ambitieuze broers Sam en Géza Berkes. Dit doen ze door woningen, bedrijfspanden en publieke ruimtes stijlvol te verlichten. Maar ook door te ondernemen op een manier die goed is voor mens en milieu.

Wat Berla doet
Berla is lichtspecialist in de breedste zin van het woord. Berla levert het advies en de producten die nodig zijn om het interieur van een pand op de juiste manier te verlichten. Jarenlange ervaring zorgt ervoor dat de lichtadviseurs precies weten wat een ruimte nodig heeft om optimaal tot zijn recht te komen. In de eigen productiefaciliteit van Berla wordt maatwerk ledverlichting geproduceerd en gemonteerd op prachtige armaturen.

Waar Berla voor staat
Berla staat voor een uitzonderlijk hoge kwaliteit. Het motto is ‘doe het in één keer goed, of doe het niet’. Door continue te blijven innoveren heeft de ledverlichting van Berla een CRI-waarde van 98 (uit 100), waar concurrenten een waarde van 80 scoren. Omdat de kleurweergave zo realistisch is, ziet de inrichting van de klant er schitterend uit.

Niet alleen het resultaat is belangrijk, maar ook de weg daarnaartoe. Daarom produceert Berla mens- en milieuvriendelijk. Zo worden de arbeidsomstandigheden bij toeleveranciers gecontroleerd, wordt de CO2-uitstoot beperkt en worden medewerkers gestimuleerd het beste uit zichzelf te halen.

De unieke formule van Berla
Bij Berla staat niet de lamp centraal, maar het effect dat de verlichting heeft op de ruimte. Dat betekent dat de techniek goed moet zijn en alleen de beste onderdelen worden gebruikt. Hierdoor kan een gelijke kleurtemperatuur en lichtsterkte worden gegarandeerd. Geïmporteerde materialen worden uitvoerig gecontroleerd en voorzien van Berla’s elektronica om te zorgen voor een lange levensduur. De eigen productiefaciliteit zorgt voor optimale controle over de kwaliteit van het eindproduct.

Voor wie Berla werkt
Met de lichtplannen en verlichting van Berla worden inmiddels tal van particuliere woningen en bedrijfspanden verlicht. Ook unieke locaties, zoals musea van wereldklasse, maken gebruik van de dienstverlening van Berla. Omdat zij weten hoe belangrijk kleurechtheid is.

Hoe Berla ooit begon
Berla is in 1930 door oma Berkes gestart als lampenkappenatelier. In 1968 gaf zij het stokje over aan haar zonen, die er in de jaren ‘80 een productiebedrijf van maakten. Sam en Géza namen het bedrijf in 2006 over van hun vader en oom en gaven een nieuwe invulling aan het begrip ‘lichtspecialist’. Het is met recht een echt familiebedrijf.

De broers hebben grootse plannen voor de toekomst. Door te blijven innoveren geloven ze dat ze de wereld nog mooier kunnen maken.

Geza Berkes

Iedere ruimte is uniek. Een veelgemaakte fout is dat een ruimte wordt verlicht door lampen keurig over de ruimte te verspreiden. Vaak ook nog lampen van meerdere merken waardoor verschillende soorten licht elkaar kruisen. Zelfs bij installateurs en architecten zien we dit regelmatig gebeuren.

Het doel van verlichting is om de inrichting optimaal tot haar recht te laten komen. 

Daarom is het essentieel om goed naar de ruimte te kijken. Hoe wordt de ruimte gebruikt? Waar staan obstakels en hoe is de natuurlijke lichtinval? Dit vormt de basis voor het lichtplan. En omdat we alleen werken met Berla verlichtingsproducten kunnen we onze klanten een excellent eindresultaat beloven.

Sam Berkes

Om op ons niveau te werken is het belangrijk om hoge eisen te stellen aan je producten en goed te zorgen voor je mensen zodat zij optimaal presteren. We reserveren een aanzienlijk deel van onze omzet voor onafhankelijke controles door een extern bureau. Dat is niet gebruikelijk in onze branche. Maar door te blijven innoveren en hoge eisen te stellen leveren wij een unieke kwaliteit en zijn we vaak voordeliger dan de concurrent. En dat komt absoluut door onze mensen.

Onze medewerkers hebben veel vrijheid om hun werk zo goed mogelijk te doen.

Ze gaan naar beurzen, kiezen zelf welke hulpmiddelen zij nodig hebben in het productieproces en worden uitgedaagd te blijven innoveren. Juist door die vrijheid voelen ze zich verantwoordelijk. Combineer dat met dubbele controles en we kunnen waarmaken wat we beloven: we doen het in één keer goed!

Laatste nieuws

Stichting MEES kiest voor Berla Lighting

Stichting MEES heeft onlangs haar deuren geopend in Prinsenbeek, waar het zijn thuis heeft gevonden...

Lees meer

Future Lighting

We hebben opwindend nieuws om met u te delen!Berla Lighting zal aanwezig zijn op de Future-Lighting...

Lees meer

Denk er niet te licht over. Gebruik een lichtplan van Berla

Een lichtplan helpt u aan de gewenste uitstraling. Bent u een woning aan het bouwen of verbouwen? D...

Lees meer