Terug naar nieuwsoverzicht

Verlichting met een hoge CRI waarde voor de juiste kleurweergave

Is het u wel eens opgevallen dat kleuren van objecten er anders uitzien in diverse omgevingen? Denk aan de kleur van verf, kleding of kleuren van meubels. Dit heeft te maken met de verschillende soorten verlichting die worden gebruikt. Verlichting heeft een aantal belangrijke functies. Het moet een esthetische uitstraling hebben, zorgen voor de juiste sfeer en zorgen dat kleuren goed worden weergeven. De juiste kleurweergave van verlichting heeft te maken met de CRI-waarde. In dit blog leggen wij u uit wat CRI is en waarom het belangrijk is om hierop te letten.

Wat is CRI?

CRI is de afkorting voor ‘Coloring Rendering Index’. Dit is een schaal waarop wordt aangegeven hoe nauwkeurig de kleuren worden weergegeven door de verlichting. Maar wat is een goede of slechte CRI-waarde?

De CRI-waarde kan een maximale waarde hebben van 100. Dit is vergelijkbaar met natuurlijk licht (zonlicht). De waarde wordt bepaald door zes referentiekleuren te vergelijken met natuurlijk licht. Nul geeft aan dat er weinig of geen kleur aanwezig is en een waarde van 100 geeft een perfecte kleurweergave aan. Zorg er daarom voor dat de CRI waarde van verlichting zo dicht mogelijk bij de 100 ligt. Een CRI waarde van minimaal 90 wordt aangeraden. Daarmee bent u zeker van een juiste kleurweergave.

Waarom een goede CRI waarde belangrijk is.

Naast dat het juist zien van kleuren aangenaam is zijn verschillende branches gefocust op het tonen van de juiste kleuren. Voor restaurants is het belangrijk dat eten er smakelijk uitziet en de juiste sfeer aan de gasten wordt meegegeven. Voor kledingwinkels en interieurzaken is het belangrijk dat de producten worden getoond in hun natuurgetrouwe kleuren. Daarentegen is een hoge CRI-waarde niet altijd noodzakelijk. Zo is een perfecte kleurweergave niet nodig voor o.a. noodverlichting of op de werkvloer.

CRI waarde

Berla hanteert alleen de hoogste kwaliteit

Bij Berla zijn wij enorm gericht op hoge kwaliteit verlichting. Onze verlichting laat grotendeels een CRI van 95+ zien waardoor u bent verzekerd van een perfecte kleurweergave! Daarnaast heeft onze led verlichting een extra lange levensduur. Zo kunt u nog langer genieten van uw luxe verlichting.
Bent u op zoek naar verlichting van ongeëvenaarde kwaliteit? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Wij helpen u graag.

Laatste nieuws

Lichtkleur en kleurtemperatuur, wat is het ?

Bent u op zoek naar verlichting voor uw woning of bedrijfspand? Dat kan een moeilijk taak zijn. Er ...

Lees meer

Verlichting Berla nu ook in showroom Amsterdam!

Sinds juni 2021 is een nieuwe showroom voor interieurprofessionals beschikbaar in Amsterdam. Deze s...

Lees meer

Verlichting met een hoge CRI waarde voor de juiste kleurweergave

Is het u wel eens opgevallen dat kleuren van objecten er anders uitzien in diverse omgevingen? Denk...

Lees meer

Veelgestelde vragen

Welke lampen heb ik nodig voor mijn situatie?
Dit is afhankelijk van uw situatie. Neem contact op met onze experts voor hulp bij de geschikte verlichting.
Kunnen jullie een lichtplan voor mij opstellen?
Dat kan zeker! Neem contact met ons op en wij helpen u graag.
Wat zijn de verzendkosten?
Dit is afhankelijk van het orderbedrag, het bestemmingsland en het soort producten. Neem contact op met de klantenservice voor de exacte verzendkosten.
Hoe lang duurt het voor mijn bestelling geleverd wordt?
Dit is afhankelijk van de meest actuele voorraad. Neem voor levertijden contact op met de klantenservice.
Ik heb niet de juiste producten ontvangen. Wat nu?
Neem contact op met de klantenservice, dan gaan we dit voor u oplossen!
Wat is de status van mijn bestelling?
De orderstatus van uw bestelling wordt verzonden via mail. Heeft u toch nog vragen? Neem dan contact op met de klantenservice.
Hoe kan ik een offerte aanvragen?
Dit kan via de klantenservice.
Krijg ik korting als ik meer verlichting afneem?
Voor projecten of grotere aantallen kunnen wij vaak een scherpe prijs maken. Neem contact op voor de mogelijkheden!
Wat gebeurt er als één van mijn lampen defect raakt?
Neem contact op met de klantenservice en dan gaan wij het voor u oplossen
Kan ik de bestelde artikelen ook door jullie laten monteren / installeren?
Wij verzorgen geen installaties. Wij kunnen u wel in contact brengen met een erkende installateur. Stuur een e-mail naar onze klantenservice en dan helpen wij u graag.
Ik heb een klacht, waar kan ik terecht?
Voor klachten kunt u terecht bij onze klantenservice. Stuur een mail naar verkoop@berla.nl of schrijf een brief naar het onderstaande adres: Berla bvt.a.v. afdeling klachten Hercules 85126 RK Gilze Onze medewerkers zullen de klacht bekijken en proberen naar ieders tevredenheid de klacht op te lossen. Na ontvangst van uw klacht ontvangt u van ons een bevestiging. Wij zullen uw klacht binnen 14 dagen na ontvangst beantwoorden. Mocht het meer tijd nodig hebben, dan wordt u hiervan op de hoogte gesteld.