Villa C. – Amsterdam

Jaar: 2018
Architect: MEES VISSER
Dealer: Lichtmeesters
Lichtadvies: Frans van Hooijdonk
Fotografie: Peter Tijhuis


Architect Mees Visser heeft voor de renovatie van deze bungalow een ruim en nieuw interieur ontworpen. Deze bungalow is in de jaren ‘70 gebouwd en heeft de afgelopen 20 jaar enorm veel toevoegingen meegemaakt. Zo is de ruimtelijke organisatie van het oorspronkelijke ontwerp vervaagd en heeft het bouwvolume ervoor gezorgd dat het huis donkerder en omsloten werd. Het doel was om het daglicht weer diep in de woning te laten doordringen.

Men was op zoek naar een warme, vriendelijke en gastvrije sfeer met een sterke behoefte aan privacy. Hiervoor is een patio in de kern van de bungalow geïntroduceerd. Dit gaf een nieuwe bron van daglicht voor de hoofdruimten en vormde een brandpunt voor de organisatie. Rond deze lichte en intieme ruimte heeft de architect de kamers op een nieuwe manier georganiseerd. Dit zorgt voor lange uitzichten vanaf één kant van het huis door de patio naar de tuin.
Hiermee is het project geëindigd in een complete renovatie met aandacht voor materialisatie, detaillering, verlichting en technische installaties.

(website Meesvisser.com)