Monumentale woonboerderij

Jaar: 2023
Architect: Architektenburo Bikker BV; Interieurarchitect Marieke de Jong
Lichtadvies: Berla Lighting
Fotografie: Berla Lighting


Interieurarchitect Marieke de Jong heeft met haar nieuwste project een indrukwekkende monumentale woonboerderij nieuw leven ingeblazen.

De renovatie kenmerkt zich door de doordachte combinatie van authentieke balken en een eigentijds interieur. De zorgvuldige integratie van historische elementen in een modern ontwerp getuigt van de Jong’s meesterschap. Elk detail is doordacht, waardoor de woonboerderij een tijdloze harmonie uitstraalt.

De innovatieve verlichtingsontwerpen van Berla hebben een subtiel evenwicht gevonden tussen de historische elementen, zoals de authentieke balken, en het eigentijdse interieur van de woonboerderij. Deze symbiose van oud en nieuw komt tot uiting in de zorgvuldig geplaatste armaturen die de ruimtes verlichten en tegelijkertijd een visueel statement maken.

De voormalige paardenstal is nu volledig getransformeerd tot een keuken, waarbij het keukeneiland de absolute blikvanger van de ruimte is. De ladefronten zijn bedekt met vero metal, terwijl het werkblad een subtiel stuk marmer is. De afgeronde uiteinden van het eiland geven het een vriendelijke uitstraling, waardoor het zowel geschikt is voor gezellige gesprekken aan hoge zitplaatsen als voor een knus zithoekje.

Een roomdivider strekt zich uit over de lengte van de woonkamer, waardoor het uitzicht naar de achterzijde behouden blijft. Dit element fungeert als een stijlvolle semi-scheiding tussen het eetgedeelte en het ‘relax’-gedeelte. De roomdivider is doordrenkt met functionele elementen, zoals een haard, verborgen tv, nisjes en zelfs een klein werkplekje. Hierdoor heeft de ruimte weinig vast meubilair nodig.

Een prachtig resultaat dat het verleden en de toekomst omarmt.