Terug naar nieuwsoverzicht

De meerwaarde van het opstellen van een lichtplan

Gaat u uw pand of woning (ver)bouwen? Dan heeft u waarschijnlijk al uitgebreid nagedacht over de inrichting en decorering van de ruimtes. Iets wat echter vaak onderschat wordt of niet voldoende aandacht krijgt, is de verlichting, en specifieker de indeling en inrichting hiervan. Dat terwijl juist de juiste verlichting het plaatje pas écht compleet maakt. Licht is namelijk de grote sfeermaker in de ruimte.

Hier houdt een goed lichtplan rekening mee

Het is van groot belang om hiervoor een goed lichtplan op te stellen. Een gedegen lichtplan houdt rekening met verschillende factoren. Zo is de natuurlijke lichtinval van belang, maar ook de indeling en het gebruik van de ruimte spelen een belangrijke rol. Bij het lichtplan wordt ook rekening gehouden met de overgang van ruimtes, waarbij een zo natuurlijk mogelijk verloop beoogd wordt. En uiteraard speelt ook uw persoonlijke smaak sterk mee in de opstelling en uitvoering van het lichtplan.

Een lichtplan van Berla biedt meer

In onze lichtplannen werken we veel met indirecte verlichting. Dit type verlichting zorgt voor een verfijnde uitstraling. Daarbij maken we veelal gebruik van verlichtingsproducten van ons eigen merk. De LED-verlichting van Berla staat bekend om zijn natuurgetrouwe kleurweergave. Zo zorgen we ervoor dat de uitstraling van het meubilair kleurvast blijft: ook met het licht aan is een witte keuken of wit bureaublad nog steeds stralend wit, en niet geel.

Per ruimte werken we in het lichtplan uit welke armaturen en lichtbronnen nodig zijn om de ruimte volledig tot zijn recht te laten komen, inclusief plaatsingsinstructies zodat uw installateur zorgeloos aan de slag kan.

Kiezen voor Berla verlichting

We beschikken over een productiefaciliteit in Nederland en produceren daar alle verlichting voor u op maat. We zorgen ervoor dat alle verlichtingselementen tot op de centimeter nauwkeurig passen op de door u gewenste plek. De verlichting boven het kookeiland hangt dan ook precies boven het werkgebied, en de lamp boven uw bureau verlicht exact het werk waar u mee bezig bent.

Met een lichtadvies van Berla, armaturen en verlichtingsbronnen van het eigen merk wordt iedere ruimte prachtig verlicht, precies zoals u het gewenst heeft. Onze ervaring, flexibiliteit, innovatieve producten en eigen productiemogelijkheden garanderen een hoge kwaliteit, tegen een zeer nette prijs.

Een lichtplan op laten stellen

Bent u er klaar voor om de volgende stap te zetten en de ruimtes van uw pand of woning optimaal uit te lichten? Wij helpen u graag met passend advies en een lichtplan op maat. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Laatste nieuws

Verlichting Berla nu ook in showroom Amsterdam!

Sinds juni 2021 is een nieuwe showroom voor interieurprofessionals beschikbaar in Amsterdam. Deze s...

Lees meer

Verlichting met een hoge CRI waarde voor de juiste kleurweergave

Is het u wel eens opgevallen dat kleuren van objecten er anders uitzien in diverse omgevingen? Denk...

Lees meer

Waarom een lichtplan essentieel is bij betonnen structuren

Verlichting is een groot onderdeel bij het ontwerp van een woning. Het benadrukt de architectuur, c...

Lees meer

Veelgestelde vragen

Welke lampen heb ik nodig voor mijn situatie?
Dit is afhankelijk van uw situatie. Neem contact op met onze experts voor hulp bij de geschikte verlichting.
Kunnen jullie een lichtplan voor mij opstellen?
Dat kan zeker! Neem contact met ons op en wij helpen u graag.
Wat zijn de verzendkosten?
Dit is afhankelijk van het orderbedrag, het bestemmingsland en het soort producten. Neem contact op met de klantenservice voor de exacte verzendkosten.
Hoe lang duurt het voor mijn bestelling geleverd wordt?
Dit is afhankelijk van de meest actuele voorraad. Neem voor levertijden contact op met de klantenservice.
Ik heb niet de juiste producten ontvangen. Wat nu?
Neem contact op met de klantenservice, dan gaan we dit voor u oplossen!
Wat is de status van mijn bestelling?
De orderstatus van uw bestelling wordt verzonden via mail. Heeft u toch nog vragen? Neem dan contact op met de klantenservice.
Hoe kan ik een offerte aanvragen?
Dit kan via de klantenservice.
Krijg ik korting als ik meer verlichting afneem?
Voor projecten of grotere aantallen kunnen wij vaak een scherpe prijs maken. Neem contact op voor de mogelijkheden!
Wat is de garantietermijn op de verlichtingsproducten?
We hanteren een garantietermijn van twee jaar.
Wat gebeurt er als één van mijn lampen defect raakt?
Neem contact op met de klantenservice en dan gaan wij het voor u oplossen
Kan ik de bestelde artikelen ook door jullie laten monteren / installeren?
Wij verzorgen geen installaties. Wij kunnen u wel in contact brengen met een erkende installateur. Stuur een e-mail naar onze klantenservice en dan helpen wij u graag.
Ik heb een klacht, waar kan ik terecht?
Voor klachten kunt u terecht bij onze klantenservice. Stuur een mail naar verkoop@berla.nl of schrijf een brief naar het onderstaande adres: Berla bvt.a.v. afdeling klachten Hercules 85126 RK Gilze Onze medewerkers zullen de klacht bekijken en proberen naar ieders tevredenheid de klacht op te lossen. Na ontvangst van uw klacht ontvangt u van ons een bevestiging. Wij zullen uw klacht binnen 14 dagen na ontvangst beantwoorden. Mocht het meer tijd nodig hebben, dan wordt u hiervan op de hoogte gesteld.