Terug naar nieuwsoverzicht

De meerwaarde van het opstellen van een lichtplan

Gaat u uw pand of woning (ver)bouwen? Dan heeft u waarschijnlijk al uitgebreid nagedacht over de inrichting en decorering van de ruimtes. Iets wat echter vaak onderschat wordt of niet voldoende aandacht krijgt, is de verlichting, en specifieker de indeling en inrichting hiervan. Dat terwijl juist de juiste verlichting het plaatje pas ├ęcht compleet maakt. Licht is namelijk de grote sfeermaker in de ruimte.

Hier houdt een goed lichtplan rekening mee

Het is van groot belang om hiervoor een goed lichtplan op te stellen. Een gedegen lichtplan houdt rekening met verschillende factoren. Zo is de natuurlijke lichtinval van belang, maar ook de indeling en het gebruik van de ruimte spelen een belangrijke rol. Bij het lichtplan wordt ook rekening gehouden met de overgang van ruimtes, waarbij een zo natuurlijk mogelijk verloop beoogd wordt. En uiteraard speelt ook uw persoonlijke smaak sterk mee in de opstelling en uitvoering van het lichtplan.

Een lichtplan van Berla biedt meer

In onze lichtplannen werken we veel met indirecte verlichting. Dit type verlichting zorgt voor een verfijnde uitstraling. Daarbij maken we veelal gebruik van verlichtingsproducten van ons eigen merk. De LED-verlichting van Berla staat bekend om zijn natuurgetrouwe kleurweergave. Zo zorgen we ervoor dat de uitstraling van het meubilair kleurvast blijft: ook met het licht aan is een witte keuken of wit bureaublad nog steeds stralend wit, en niet geel.

Per ruimte werken we in het lichtplan uit welke armaturen en lichtbronnen nodig zijn om de ruimte volledig tot zijn recht te laten komen, inclusief plaatsingsinstructies zodat uw installateur zorgeloos aan de slag kan.

Kiezen voor Berla verlichting

We beschikken over een productiefaciliteit in Nederland en produceren daar alle verlichting voor u op maat. We zorgen ervoor dat alle verlichtingselementen tot op de centimeter nauwkeurig passen op de door u gewenste plek. De verlichting boven het kookeiland hangt dan ook precies boven het werkgebied, en de lamp boven uw bureau verlicht exact het werk waar u mee bezig bent.

Met een lichtadvies van Berla, armaturen en verlichtingsbronnen van het eigen merk wordt iedere ruimte prachtig verlicht, precies zoals u het gewenst heeft. Onze ervaring, flexibiliteit, innovatieve producten en eigen productiemogelijkheden garanderen een hoge kwaliteit, tegen een zeer nette prijs.

Een lichtplan op laten stellen

Bent u er klaar voor om de volgende stap te zetten en de ruimtes van uw bedrijf of woning optimaal uit te lichten? Wij helpen u graag met passend advies en een lichtplan op maat. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Laatste nieuws

Future Lighting

We hebben opwindend nieuws om met u te delen!Berla Lighting zal aanwezig zijn op de Future-Lighting...

Lees meer

Denk er niet te licht over. Gebruik een lichtplan van Berla

Een lichtplan helpt u aan de gewenste uitstraling. Bent u een woning aan het bouwen of verbouwen? D...

Lees meer

Lichtkleur en kleurtemperatuur, wat is het ?

Bent u op zoek naar verlichting voor uw woning of bedrijfspand? Dat kan een moeilijke taak zijn. Er...

Lees meer