Terug naar nieuwsoverzicht

Verlichting Berla nu ook in showroom Amsterdam!

Leestijd: 5 min.

Sinds juni 2021 is een nieuwe showroom voor interieurprofessionals beschikbaar in Amsterdam. Deze showroom, van Stuart Interior Hub Amsterdam, is gericht op de professionele opdrachtgever, architect en consument. Met een oppervlakte van ca. 400 m2 kunt u inspiratie opdoen voor een luxe interieur, zowel voor thuis als het kantoor. De producten van Berla maken onderdeel uit van deze showroom, waardoor u onze verlichtingsoplossingen kunt bekijken en een afspraak kunt maken voor persoonlijk lichtadvies.

Stuart Amsterdam en Berla Lighting

Verlichting is essentieel voor een luxe uitstraling. Met de toenemende vraag voor persoonlijke lichtplannen en kwalitatieve verlichting wilde wij beter bereikbaar zijn voor onze partners en klanten. Na het ontstaan van het eerste contact is snel een prachtige samenwerking gerealiseerd, waarbij onze verlichting nu deel uitmaakt van een professioneel ingerichte showroom. Zo kunt u onze verlichting bekijken in volledig ingerichte kantoren en ook Scandinavisch interieur. 

Het heeft in totaal een jaar geduurd voordat deze showroom voor u klaar stond. Zo hebben onze lichtadviseurs Jorge Ovaa en Richard Kouw ervoor kunnen zorgen dat de uitstraling perfect is tot in de kleinste details.

Wat u kunt verwachten?

U kunt op afspraak terecht voor het krijgen van persoonlijk advies voor uw luxe interieur. Met behulp van een plattegrond van uw woning kunnen we alles doorlopen om een persoonlijk lichtplan op te stellen. Met de locatie in Amsterdam hopen wij ook beter bereikbaar te zijn voor onze Nederlandse partners en klanten. 

Daarnaast is de showroom ingericht met op maat gemaakte verlichting van Berla. Dit in combinatie met een luxe ingericht interieur kunt u een volledig beeld krijgen van onze producten, het assortiment en de kwaliteit die wij bieden.

Afspraak maken voor lichtadvies in Amsterdam?

Bent u op zoek naar persoonlijk lichtadvies of ziet u onze verlichting graag binnen professioneel ingericht interieur. Neem dan contact met ons op, dan plannen we graag een afspraak met u in voor een bezoek aan onze verlichting showroom in Amsterdam.

Lichtplan Amsterdam

Wilt u een professioneel lichtplan laten maken? Ook dat kunnen onze lichtadviseurs voor u maken vanuit de showroom in Amsterdam.
Neem gerust contact op en vraag naar de mogelijkheden voor een lichtplan!

Advies nodig voor x ?

Plan een adviesgesprek in

Laatste nieuws

Denk er niet te licht over. Gebruik een lichtplan van Berla

Een lichtplan helpt u aan de gewenste uitstraling. Bent u een woning aan het bouwen of verbouwen? D...

Lees meer

Lichtkleur en kleurtemperatuur, wat is het ?

Bent u op zoek naar verlichting voor uw woning of bedrijfspand? Dat kan een moeilijke taak zijn. Er...

Lees meer

Verlichting Berla nu ook in showroom Amsterdam!

Sinds juni 2021 is een nieuwe showroom voor interieurprofessionals beschikbaar in Amsterdam. Deze s...

Lees meer

Veelgestelde vragen

Ik heb een klacht, waar kan ik terecht?

Voor klachten kunt u terecht bij onze klantenservice. Stuur een mail naar verkoop@berla.nl of schrijf een brief naar het onderstaande adres: Berla bvt.a.v. afdeling klachten Hercules 85126 RK Gilze Onze medewerkers zullen de klacht bekijken en proberen naar ieders tevredenheid de klacht op te lossen. Na ontvangst van uw klacht ontvangt u van ons een bevestiging. Wij zullen uw klacht binnen 14 dagen na ontvangst beantwoorden. Mocht het meer tijd nodig hebben, dan wordt u hiervan op de hoogte gesteld.

Kan ik de bestelde artikelen ook door jullie laten monteren / installeren?

Wij verzorgen geen installaties. Wij kunnen u wel in contact brengen met een erkende installateur. Stuur een e-mail naar onze klantenservice en dan helpen wij u graag.

Wat gebeurt er als één van mijn lampen defect raakt?

Neem contact op met de klantenservice en dan gaan wij het voor u oplossen

Krijg ik korting als ik meer verlichting afneem?

Voor projecten of grotere aantallen kunnen wij vaak een scherpe prijs maken. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Hoe kan ik een offerte aanvragen?

Dit kan via de klantenservice.

Wat is de status van mijn bestelling?

De orderstatus van uw bestelling wordt verzonden via mail. Heeft u toch nog vragen? Neem dan contact op met de klantenservice.

Ik heb niet de juiste producten ontvangen. Wat nu?

Neem contact op met de klantenservice, dan gaan we dit voor u oplossen!

Hoe lang duurt het voor mijn bestelling geleverd wordt?

Dit is afhankelijk van de meest actuele voorraad. Neem voor levertijden contact op met de klantenservice.

Wat zijn de verzendkosten?

Dit is afhankelijk van het orderbedrag, het bestemmingsland en het soort producten. Neem contact op met de klantenservice voor de exacte verzendkosten.

Kunnen jullie een lichtplan voor mij opstellen?

Dat kan zeker! Neem contact met ons op en wij helpen u graag.

Welke lampen heb ik nodig voor mijn situatie?

Dit is afhankelijk van uw situatie. Neem contact op met onze experts voor hulp bij de geschikte verlichting.